نوشته شده توسط : رعنا

بر خلاف تصور عامه، چاقي ارثي آنقدر ها هم واقعيت ندارد. طبق تحقيقات دانشكده سلامت دانشگاه هاروارد، عوامل ژنتيكي مرتبط با چاقي نقش بسيار كمي در ابتلا به آن دارند. با اين حال، مركز كنترل بيماري ها اعلام كرد كه مي توان از تنوع تاثير عوامل محيطي بر وزن افراد به اين نتيجه رسيد كه ژنتيك مي تواند بر چاق تر شدن افراد تاثير بگذارد. با اين وجود در برخي موارد افرادي كه ژن چاقي ارثي را دارند، لاغر بوده و اضافه وزني ندارند و برعكس افرادي كه ژن چاقي ارثي ندارند دچار اضافه وزن هستند؛ زيرا علاوه بر ژنتيك، روش زندگي افراد نيز تاثير فراواني بر چاقي و اضافه وزن آنها دارد. حتي با وجود ژن چاقي، افراد چاق مي توانند با تغيير رويه زندگي و حمايت خانواده و دوستان به آهستگي وزن كم كنند. در صورت عدم كاهش وزن، تغيير رويه زندگي همچنان مي تواند سلامت فرد را بهبود بخشد. اگر فرد با تغيير رژيم غذايي و ورزش هم نتوانست وزن كم كند مي تواند با يك متخصص جراحي لاغري مشورت كند و جراحي اسليو معده را كه نوعي  جراحي لاغري است، انجام دهد.

چاقي مفرط چيست؟ 

چاقي تعاريف متعددي دارد اما به طور كلي چاقي و اضافه وزن از وزن ايده آل به مراتب بالاتر مي باشد. چاقي مفرط حالت حادي از اضافه وزن است كه فرد ميزان فراواني چربي انباشته شده در بدن دارد. البته مقدار مشخصي چربي براي ذخيره انرژي، عايق سرما و پوششي در برابر ضربه ضروري است.

قد و وزن هر شخص نشان دهنده توده چربي هاي انباشته در بدن وي است. شاخص توده بدني (BMI) هر شخص را مي توان با تقسيم وزن (كيلوگرم) به قد (متر) وي محاسبه كرد. بزرگسالاني كه شاخص توده بدني آنها  بين ۲۵ تا ۲۹.۹ باشد داراي اضافه وزن، و اگر بالاتر از ۳۰ باشد چاق محسوب مي شوند. افرادي كه BMI آنها بين ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، وزن طبيعي دارند. در صورتي كه BMI بيش از ۴۰ باشد، فرد به چاقي مفرط مبتلاست.

آيا امكان دارد كه چاقي ارثي باشد؟ 

پزشكان معمولا پيشينه سلامت خانوادگي را از بيماران خود جمع آوري مي كنند تا بتوانند افرادي را كه در خطر  بيماري هاي مرتبط با چاقي مانند ديابت، بيماري هاي قلبي عروقي و برخي انواع سرطان هستند، را شناسايي كنند. پيشينه ي سلامت خانوادگي، تاثير ژن هاي موروثي و عوامل محيطي را در بين اعضاي خانواده ها نشان مي دهد. خانواده ها نمي توانند ژنتيك خانوادگي خود را تغيير دهند اما مي توانند عادات صحيح غذايي و فعاليت هاي فيزيكي بيشتر را در محيط خانواده جا بياندازند.

اين تغييرات مي توانند سلامت اعضاي خانواده و پيشينه سلامت خانوادگي نسل آينده را بهبود بخشند.



:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

سنگ کیسه صفرا یا کوله لیتیاز(chlolelithiasis)، ته نشین های سخت شده ی مایع گوارشی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها معمولا از جنس صفرا بوده که شامل ترکیب آب، کلسترول، پروتئین چرب، بیلی روبین ( رنگدانه های زرد یا نارنجی که از شکسته شدن هموگلوبین در کبد تولید می شود و سپس به درون صفرا می ریزد.) و نمک های صفرا می باشد. صفرا توسط کبد تولید می شود که به هضم غذا کمک کرده و تا زمانی که بدن به آن احتیاج پیدا کند، در کیسه صفرا ذحیره می شود.

انواع سنگ کیسه صفرا

دو نوع سنگ کیسه صفرا وجود دارد:

سنگ های کلسترولی: سنگ های کلسترولی شایع تر هستند. اغلب سنگ های کیسه صفرا را سنگ های کلسترولی تشکیل می دهند. آنها زمانی به وجود می آیند که کلسترول بسیاری در کیسه صفرا وجود داشته باشد.

سنگ های رنگدانه ای: این سنگ ها زمانی به وجود می آیند که بیلی روبین فراوانی در صفرا وجود داشته باشد.

علل تشکیل سنگ کیسه صفرا

علت اصلی تشکیل سنگ های کیسه صفرا هنوز به طور کامل مشخص نشده است. با این حال محققان عواملی را کشف کرده اند که موجب تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود.گفته می شود که عدم تعادل در ترکیبات شیمیایی صفرا، عامل تشکیل سنگ های کیسه صفرا می باشد. خصوصا زمانی که:

·         صفرا حاوی مقدار زیادی کلسترول باشد

·         صفرا حاوی مقادیر فراوانی بیلی روبین باشد

رابطه ی جراحی لاغری با سنگ کیسه صفرا

متاسفانه سنگ های کیسه صفرا یکی از عوارض شایع کاهش وزن سریع از طریق جراحی های لاغری( عمل اسلیو معده، جراحی ساسی معده و...)  است. برخی منابع معتقدند که ۳۵ درصد از جراحی های لاغری منجر به تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود.

به همین دلیل جراحان لاغری اغلب از ۶ ماه قبل برای بیماران داروهای پیشگیری از سنگ های کیسه صفرا (مانند اکتی گال(Actigall)) تجویز می کنند و به طور کلی پیشگیری از ایجاد سنگ های کیسه صفرا جزء اقدامات لازم قبل از جراحی لاغری می باشد. به دلیل اینکه سرعت کاهش وزن در جراحی حلقه معده کمتر است، مصرف این داروها، چندان ضرورتی ندارد.

در موارد دیگر که بیمار سابقه ی سنگ کیسه صفرا دارد، همزمان با انجام جراحی لاغری، کیسه صفرا نیز برداشته می شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود

برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اگرچه چاقی یک بیماری کشنده نیست اما میتواند باعث به وجود آمدن تعدادی بیماری شود. و حتی در شکل گیری و یا تشدید برخی دیگر نیز دخالت دارد. روش های زیادی برای خلاص شدن از شر چاقی و بیماری های مرتبط با آن وجود دارد. اما هیچکدام به خوبی عمل جراحی نمیتوانند به ریشه کن کردن چاقی و بیماری های در ارتباط با آن کمک کنند. ما در این مقاله به معرفی تعدادی بیماری که مستقیما با چاقی در ارتباطند و چاقی میتواند آن ها را بدتر کند میپردازیم. و به شما میگوییم که چگونه انجام یک عمل جراحی لاغری میتواند به بهبود و درمان آن ها کمک کند.

3 بیماری مرتبط با چاقی که با کمک عمل لاغری درمان میشوند

عمل لاغری و کلسترول بالا : جراحی لاغری چگونه به درمان کلسترول کمک میکند؟

یک مطالعه تحقیقات بالینی که اخیر منتشر شده نشان میدهد اکثریت بیماران چاقی که کلسترل بالا داشتند در سال اول بعد از انجام عمل، سطح کلسترول بدن و تری گلیسرید های خونشان به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند. این موضوع مخصوصا در کسانی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفتند قابل توجه تر بود.

عمل لاغری و دیابت : عمل جراحی لاغری چگونه دیابت را درمان میکند؟

چاقی یکی از دلایل اصلی ایجاد دیابت نوع ۲ است. بنابراین کاهش وزن قابل توجه بعد از جراحی چاقی می تواند علائم مرتبط با دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. طبق مطالعه ای در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد جراحی لاغری می تواند به درمان پیش دیابت و دیابت نوع ۲ کمک کند.

در حقیقت، بیماران چاق که به دیابت نوع ۲ نیز مبتلا هستند، بعد از عمل میزان نیازشان به داروهای دیابت به شدت کاهش پیدا میکند و حتی ممکن است دیابت به طور کلی در آن ها درمان شود. نتیجه تحقیقات مختلف نشان میدهد که عمل ساسی بای پس معده و عمل اسلیو معده میتوانند تاثیر زیادی در درمان دیابت نوع دو داشته باشند.

جراحی لاغری و فشار خون بالا: عمل لاغری چگونه فشار خون بالا را درمان میکند؟

فشار خون بالا شایعترین مسئله پزشکی مرتبط با چاقی است. بنابراین جای تعجب ندارد که جراحی لاغری می تواند به درمان آن کمک کند. طبق آنالیز مطالعات متعدد که تأثیر عمل جراحی چاقی را بر روی افرادی مبتلا به فشار خون مطالعه میکردند، مشخص شده که این بیماری در اغلب بیماران تا حد زیادی بهبود یافته یا کاملاً برطرف شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید



:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

کبد چرب یا استئاتوز واژه ای است که برای تجمع بیش از حد چربی در کبد به کار می رود. وجود مقدار کمی چربی در کبد طبیعی است اما وجود بیش از حد آن می تواند مشکلات جدی را در پی داشته باشد. در اینجا ممکن است برای برای بیمار این سوال پیش بیاید که آیا درمان کبد چرب امکان پذیر است؟

انواع کبد چرب

در واقع انواع کبد چرب را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد: کبد چرب الکلی و غیر الکلی

کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب غیر الکلی (یا NAFLD) زمانی اتفاق می افتد که کبد در شکستن چربی ها مشکل داشته باشد که همین امر باعث تجمع چربی در بافت کبد می شود. کبد چرب غیرالکلی ربطی به مصرف الکل نداشته و زمانی اتفاق می افتد که بیش از ۵ درصد کبد، چربی باشد.

استاتو هپاتیت غیر الکلی(NASH)

استاتو هپاتیت غیر الکلی(NASH) نوعی کبد چرب غیر الکلی است. با تجمع چربی، ممکن است کبد دچار التهاب شود. در صورتی که کبد ملتهب شده و بیش از ۵ درصد چربی داشته باشد، به این شرایط استاتو هپاتیت غیر الکلی می گویند.

کبد چرب حاد حاملگی

کبد چرب حاد یکی از عوارض نادر و خطرناک بارداری است. نشانه ها و علائم کبد چرب در سه ماهه سوم و با چاقیِ بارداری بروز می کند

کبد چرب الکلی

کبد چرب الکلی مرحله اولیه ی بیماری کبد الکلی است. زیاده روی در نوشیدن الکل به کبد آسیب می رساند؛ در نتیجه کبد قادر به شکستن چربی ها نخواهد بود. به احتمال زیاد، ترک الکل می تواند باعث بهبود کبد چرب الکلی شود.

برای درمان کبد چرب هیچ روش مشخصی وجود ندارد، اما تغییر روش زندگی می تواند به طور قابل توجهی شرایط کبد را بهبود بخشد وحتی شاید آن را به حالت اولیه بازگرداند.

این تغییرات شامل:

ترک الکل: در صورتی که به کبد چرب الکلی مبتلا هستید، مهمترین روش درمان کبد چرب، ترک مصرف الکل می باشد. ادامه مصرف الکل می تواند منجر به سیروز یا هپاتیت الکلی شود. ترک الکل همچنین برای بیمارانی که به کبد چرب غیرالکلی مبتلا هستند، مفید می باشد.

کاهش وزن: کبد چرب یکی از بیماری های مرتبط با چاقی و اضافه وزن است. امروزه بسیاری از افراد به علت عدم کاهش وزن از طریق رژیم لاغری یا ورزش، به انواع جراحی لاغری مانند جراحی  اسلیو معده یا جراحی ساسی معده  روی می آورند. با این حال تاثیر جراحی های لاغری بر کبد های چرب غیر الکلی، خصوصا فیبروز و سیروز کبدی هنوز دقیق مشخص نشده است. اما به احتمال زیاد مشورت با یک متخصص جراحی لاغری می تواند گزینه بسیار خوبی برای درمان کبد چرب غیر الکلی، شامل بیماران فیبروزی و سیروزی (خفیف و قابل بازگشت) باشد.

ورزش: حتی اگر ورزش کردن منجر به کاهش وزن نشود اما از آنجایی که ورزش موجب کاهش مقاومت انسولین و بهبود دیابت می شود، عاملی کلیدی در بهبود کبد چرب می باشد

 

درمان کلسترول بالا. پزشک ممکن است برای بر تغییر در رژیم غذایی و روش زندگی، داروهایی برای کاهش سطح کلسترول نیز تجویز کند.



:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

چاقی بلای قرن معاصر است و روز به روز افراد بیشتری با این مشکل مواجه می شوند. اکثر افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، تا قبل از تصمیم گیری برای جراحی لاغری انواع روش های طبیعی و غیر طبیعی کاهش وزن را امتحان کرده اند اما متاسفانه به نتیجه ای نرسیده اند. امروزه با وجود جدیدترین روش جراحی لاغری و با کوچک کردن اندازه معده و در برخی موارد دستکاری روده، می توان اشتها و جذب کالری های دریافتی را کاهش داد. با این همه، جراحی لاغری مانند اسلیو معده جزء عمل های گران و هزینه بر می باشد. عوامل زیادی می توانند روی هزینه عمل لاغری تاثیر گذارند، که در ادامه به شرح آنها می پردازیم.

نوع جراحی لاغری

اینکه بیمار برای درمان چاقی کدام نوع جراحی لاغری را انتخاب می کند، می تواند بر هزینه جراحی لاغری اثرگذار باشد. اسلیو معده با یا بدون سوییچ اثنی عشری، بای پس، ساسی بای پس معده  و حلقه معده هر یک بسته به نوع عمل، قیمت های متفاوتی دارند. البته سایر جراحی های لاغری مانند بالون معده و یا دستگاه های الکتریکی نیز قیمت های متفاوتی دارند.

وسایل جراحی لاغری

اولین علت بالا بودن هزینه عمل لاغری مثل اسلیو معده ، وسایل جراحی است. جنس لوازم جراحی لاغری اهمیت فراوانی در هزینه آن دارد. به طوری که اگر جراحی با لوازم چینی و کیفیت پایین انجام شود، هزینه جراحی بسیار کاهش یافته و اگر با لوازم آمریکایی و اروپایی مرغوب و کیفیت بالا انجام شود، به طبع جراحی پرهزینه تر خواهد

خدمات بیمارستان

هزینه بیمارستان های دولتی بسیار کمتر از بیمارستان های خصوصی است. البته طبیعتا نوع خدمات این بیمارستان ها نیز با هم متفاوت هستند. علاوه بر این در هر بیمارستان، قیمت اتاق های مختلف نیز می توانند با هم فرق داشته باشد

بیمه

اگر جراحی لاغری جنبه غیر درمانی داشته باشد، شرکت بیمه هزینه آن را تقبل نمی کند. این به این معنی است که بیمار از bmi بالای ۴۰ برخوردار نبوده و خطر بیماری های مرتبط با چاقی او را تهدید نمی کنند. در اینگونه موارد جراحی جنبه غیر درمانی پیدا می کند که شرکت های بیمه اغلب هزینه جراحی لاغری را نمی پذیرند. در غیر اینصورت بیمار می تواند کل یا مقداری از هزینه ها را از بیمه دریافت کند.

دستمزد جراح لاغری

دستمزد متخصص جراحی لاغری بستگی به تجربه، مهارت و پیچیدگی جراحی دارد. البته این مبلغ ممکن است با توجه به محل زندگی متغیر باشد



:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

با رشد تعداد جراحی های لاغری (اسلیو معده بای پس و یا ساسی بای پس معده و ...) که همه روزه در دنیا انجام می شوند، زنان بیشتری در سنین باروری زیر تیغ چنین جراحی هایی می روند. آیا پس از جراحی اسلیو معده یا دیگر جراحی های لاغری، امکان بارداری وجود دارد؟ بارداری پس از عمل اسلیو معده چگونه خواهد بود؟ در این صورت چه مدت پس از جراحی لاغری می توان باردار شد؟ چه اقداماتی باید در راستای بارداری سالم و زایمانی مطمئن پس از جراحی لاغری انجام گیرد؟

اگر بارداری پس از عمل اسلیو معده به درستی توسط خود فرد و همسرش مدیریت شود، می توان انتظار بارداری سالم و مطمئن را داشت. در واقع تحقیقات نشان داده است که بارداری پس از عمل اسلیو معده  برای سلامت مادر و جنین بهتر از بارداری در چاقی مفرط می باشد.

زنانی که دارای اضافه وزن شدید هستند، ممکن است در باردار شدن دچار مشکل شوند. با کاهش وزن در پی جراحی لاغری، هورمون های فرد به حالت طبیعی تری بازگشته و احتمال باروری افزایش پیدا می کند. این به این معناست که تخمک گذاری فرد منظم شده و آسان تر باردار می شود.

کاهش وزن همچنین می تواند علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک یا کیست تخمدان را بهبود بخشد و از این طریق نیز احتمال باروری را افزایش دهد. از این رو، در صورت عدم استفاده از روش های جلوگیری، احتمال بارداری های ناخواسته نیز افزایش می یابد.

شیردهی پس از اسلیو معده

با اینکه شیردهی پس از اسلیو معده هیچ ممنوعیتی ندارد، اما نمی توانید بلافاصله پس از عمل به فرزند خود شیر دهید زیرا هنوز باید دارو دریافت کنید. با کاهش وزن سریع پس از جراحی اسلیو معده، بیمار در خطر کم شدن آب بدن (دی هیدراته شدن)، کمبود پروتئین، کالری و سایر مواد مغذی قرار می گیرد که می تواند برای جنین در حال رشد خطرناک باشد.

 

علاوه بر این، ممکن است پس از اسلیو معده تا مدتی مجبور به هیدراته کردن (از طریق خوردن مایعات فراوان) و خوردن مواد مغذی (مانند پروتئین، ویتامین و مواد معدنی) داشته باشید. سعی کنید برای اطمینان از سلامت فرزند شیرخوارتان، این برنامه را برای وی نیز پیاده کنید. در اغلب موارد متخصص جراحی لاغری پیشنهاد می کند که مادران پس از جراحی های لاغری، از دادن شیر خود به کودک خودداری کنند و تا حد ممکن از جایگزین های شیر مادر استفاده کنند.



:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

میخواهید عمل لاغری انجام دهید اما کنجکاو هستید که چه آزمایشات و تست هایی پیش از این عمل لازم است؟ آیا این تست ها مانند آزمایشاتی است که پیش از همه عمل های دیگر درخواست داده می شود؟ با ما همراه باشید تا شما را با تمام آزمایش های قبل از عمل لاغری آشنا کنیم. این شما و این لیست همه این آزمایش ها.

مهمترین ارزیابی ها و آزمایش قبل از عمل لاغری

برای اینکه به طور قطع کاندید عمل لاغری باشید باید علاوه بر آزمایش هایی که قبلا در مورد آن ها صحبت کریدم ، توسط متخصصین و مخصوصا متخصص جراحی لاغری مورد ارزیابی قرار بگیرید. دقت داشته باشید که در برخی موارد جراح لاغری( عمل اسلیو معده ، بای پس و یا ساسی بای پس معده ) میتوان بیشتر ارزیابی ها را انجام دهد و شاید همه بررسی های ذکر شده در ادامه این مقاله مورد نیاز نباشد. برخی از این ارزیابی ها عبارتند از:

·         ارزیابی دقیق توسط یک متخصص بهداشت روان مانند روانپزشک، روانشناس یا درمانگر

·         ارزیابی دقیق توسط متخصص قلب و عروق یا متخصص قلب

·         ارزیابی دقیق توسط متخصص

·         ارزیابی توسط یک متخصص تغذیه

اگر سیگار می کشید، حداقل یک ماه قبل از عمل باید سیگار کشیدن را قطع کنید تا میزان عوارض بعد از عمل کاهش یابد. برای الکل هم به همین شکل عمل کنید.

همه شرایط انجام عمل جراحی لاغری را دارید؟

اگر واجد شرایط عمل جراحی لاغری هستید میتوانید برای انجام این عمل به آقای دکتر عنبرا بهترین جراح لاغری در تهران اطمینان کنید

 

 



:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بیماران باید قبل از انجام عمل جراحی لاغری حتما تعدادی آزمایش و تست را پشت سر بگذارند. برخی از مهمترین تست ها در ادامه آورده شده است. دقت کنید که برخی از این تست ها ضروری هستند. اما برخی دیگر یا برای احتیاط درخواست میشوند یا تنها در برخی عمل ها درخواست میشوند (چون روش های جراحی متفاوتند برای مثال ما اسلیو معده ، بای پس معده یا بای پس روده و ساسی بای پس و  … داریم). این جراح لاغری شما است که بسته به شرایطتتان آزمایش ها را برای شما درخواست میدهد. برخی از مهمترین تست ها و آزمایش قبل از عمل لاغری عبارتند از:

·         سونوگرافی شکم و لگن

·         آندوسکوپی مری معده و دئودنوم یا دوازدهه

·         سونوگرافی شکمی

·         اشعه ایکس قفسه سینه یا چست ایکس ری

·         کولونوسکوپی

·         اکوکاردیوگرام

·         الکتروکاردیوگرام (EKG)

·         سیگموئیدوسکوپی

·         ماموگرافی (برای برخی از بانوان)

·         سونوگرافی لگن

·         آزمایش عملکرد ریوی

·         تست استرس

آزمایش قبل از عمل جراحی لاغری:

متخصص جراحی لاغری همچنین ممکن است تعداد زیادی از تست های زیر یا برخی از آن ها را پیش از عمل لاغری درخواست دهد:

CBC: شمارش کامل گلبول های قرمز خون

Diff: آزمایش افتراقی خون می تواند سلولهای غیر طبیعی یا نابالغ را تشخیص دهد

BUN: آزمایش نیتروژن اوره خون (BUN) میزان نیتروژن موجود در خون شما را اندازه گیری میکند.

Cr: آزمایش کراتینین میزان و سطح کراتینین خون را اندازه گیری می کند.

Na: تست اندازه گیری سدیم خون

Ca: تست کلسیم

k: تست پتاسیم خون

FBS: آزمایش قند خون ناشتا

TG: تیروگلوبولین (Tg) پروتئینی است که توسط غده تیروئید تولید می شود. این آزمایش میزان تیروگلوبولین موجود در خون را اندازه گیری می کند.

:Chol این تست سطح کلسترول خون را اندازه گیری میکند.

ALT: آزمایش آلانین آمینوترانسفراز (ALT) یک آزمایش خون است که صدمات کبدی را بررسی می کند.

AST: آسپارتات آمینوترانسفراز آنزیمی است که بیشتر در کبد و در عضلات نیز یافت می شود. هنگامی که کبد شما آسیب دیده باشد، AST را وارد جریان خون می کند. آزمایش AST میزان AST را در خون شما اندازه گیری می کند

Bili: تست بیلی روبین. این تست برای یافتن علت بیماری هایی مثل زردی، کم خونی و بیماری کبد به شما کمک می کند

Alk: آزمایش آلکالن فسفاتاز نوعی آزمایش برای اندازه گیری میزان آنزیم آلکالن فسفاتاز در خون است. این آنزیم بیشتر در کبد ساخته میشود.



:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

با رشد تعداد جراحی های لاغری که همه روزه در دنیا انجام می شوند، زنان بیشتری در سنین باروری زیر تیغ چنین جراحی هایی می روند. آیا پس از جراحی اسلیو معده یا دیگر جراحی های لاغری(بای پس معده، عمل ساسی معده و...) ، امکان بارداری وجود دارد؟ بارداری پس از عمل اسلیو معده چگونه خواهد بود؟ در این صورت چه مدت پس از جراحی لاغری می توان باردار شد؟ چه اقداماتی باید در راستای بارداری سالم و زایمانی مطمئن پس از جراحی لاغری انجام گیرد؟

۱۸ ماه پس از جراحی لاغری می توانید باردار شوید.

پس از جراحی های لاغری و با ثابت شدن وزنتان می توانید باردار شوید. پس از جراحی، بدن دچار تحولات تغذیه ای و تغییرات استرس زایی می شود که می تواند برای جنین در حال رشد ایجاد مشکل کند.

به طور کلی بارداری پس از عمل اسلیو معده به نوبه خود مشکلی ایجاد نمی کند. تنها نگرانی در این زمینه، باردار شدن شخص طی بازه زمانی است که در حال کاهش وزن سریع می باشد.

پزشکان برای محافظت از مادر و جنین در برابر ابتلا به سوء تغذیه توصیه می کنند که خانم ها تا ۱۸ ماه پس از جراحی لاغری از باردارشدن خودداری کنند. طبق گزارشی که در سال ۲۰۰۵ در ژورنال مامایی و زنان زایمان منتشر شد، بارداری ۱۸ ماه پس از جراحی لاغری موجب کاهش احتمال ابتلای مادر و جنین به سوء تغذیه می شود. یک زن قبل از بارداری باید وزنی ثابت پیدا کند تا قادر باشد برای جنین خود مواد غذایی مورد نیاز را تامین کند.

آیا رژیم غذایی توصیه شده پس از جراحی لاغری برای مادر و جنین کافی است؟

همانطور که می دانید، رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو معده نسبت به قبل تغییر می کند. ممکن است هر روز نیاز به خوردن مکمل های ویتامینی و مواد معدنی داشته باشد. در دوره بارداری تغییرات رژیم غذایی پس از جراحی لاغری را به طور دقیق از پزشک خود بپرسید.

مکمل های لازم در دوره بارداری پس از عمل اسلیو معده

پس از جراحی لاغری و در دوره بارداری، بیمار نیاز به ویتامین های خاص بارداری و مکمل های مواد معدنی دارد. پس از جراحی اسلیو معده بیمار لازم است نکات زیر را رعایت کند:

–        مصرف ویتامین های خاص بارداری و مکمل های معدنی

–        چکاپ سطح ویتامین B12، آهن، کلسیم و اسید فولیک و ویتامین های محلول در چربی در ابتدای بارداری

–        چکاپ مکرر خون برای آگاهی از سطح مواد مغذی بدن

 

برای کسب اطلاعات بهتر در مورد بارداری بعد جراحی های لاغری بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اکثر افرادی که بیش از اندازه چاق هستند، به سختی نفس می کشند و تنفس آن ها با خس خس همراه است. معمولا در چنین شرایطی، انگشت سرزنش به سمت آسم می رود. همچنین ممکن است بیمار سابقه ی آسم داشته باشد اما با افزایش وزن علائم آن بیشتر از پیش بروز کند. اگرچه تحقیقات انجام شده در این زمینه تقریبا جدید هستند، اما همه ی آن ها رابطه ی بین چاقی و آسم را تایید و اعلام کرده اند که اضافه وزن هم در این میان بی تقصیر نیست.

آسم چیست؟

آسم یک بیماری مزمن است که مجاری هوا را تحت تاثیر قرار داده و تنفس را برای بیمار مشکل می کند. مجاری هوای منتهی به ریه در بدن بیماران مبتلا به آسم ملتهب و تنگ می شود. مجاری تنگ شده شدیدا به آنچه که در هوای محیط وجود دارد، حساس می شوند. این امر منجر به بروز علائم آسم از قبیل موارد زیر می شود.

·         سرفه

·         خس خس کردن

·         تنگی نفس

·         تنگی قفسه سینه

در صورتی که آسم شدید باشد، مواردی همچون تضعیف فعالیت های روزانه و عدم توانایی در تکلم هم به چشم می خورد

کاهش وزن به طور کلی یک قدم بزرگ به سوی سلامتی هر فرد چاق است. اما برای بیماران آسمی، کاهش وزن مانند یک معجزه عمل می کند. بر اساس تحقیقات و آزمایشات انجام شده، اقدام به کاهش وزن در بیمارن آسمی باعث بهبود علائم آسم در آن ها می شود.

کاهش وزن همواره به عنوان یکی از اساسی ترین گزینه های درمان آسم برای بیماران چاق در نظر گرفته می شود. اگرچه موارد دیگری مثل ترک سیگار و جلوگیری از تحریک آلرژی نیز باید مراعات شوند، اما کاهش اضافه وزن مفرط در درمان آسم یک فاکتور کلیدی است.

 

از آنجایی که تنفس حیاتی ترین عمکرد بدن برای زنده بودن است، هر گونه اختلال در آن باید در سریع ترین زمان ممکن رفع شود. رژیم غذایی و ورزش راهکار معقولی برای کاهش وزن سریع نیستند. برای چنین مواردی جراحی لاغری بهترین روش ممکن است. جراحی هایی مثل عمل ساسی معده و یا اسلیو معده باعث کاهش حجم معده شده و با سرعت معقولی، وزن بیمار را به حد نرمال می رسانند. پس از جراحی لاغری مشکلاتی مثل آسم نیز بر اثر کاهش وزن از بین می روند. به عبارت دیگر، جراحی لاغری یک روش غیر مستقیم برای بهبود آسم محسوب می شود. با این بهتر است افراد مبتلا به آسم که ازبیماری چاقی رنج می برند  برای کسب اطلاعات بیشتر با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنند. 



:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 اسفند 1398 | نظرات ()